NATURCENTRE og oplevelsespladser PÅ DJURSLAND

Besøg naturcentrene, hvor du kan lære mere om den unikke natur på Djursland og deltage i aktiviteterne som løbende tilbydes hver dag i sommerferieperioden.

Karpenhøj Naturcenter

Karpenhøj Naturcenter tilbyder en lang række spændende aktiviteter for børn og familier, samt formidling af natur, miljø og kulturhistorie. Naturcenteret ligger i Nationalpark Mols Bjerge og er bestemt et besøg værd, når I befinder jer i området.

På Karpenhøj Naturcenter kan du opleve en meget lang liste med friluftaktiviteter - hvoraf nogle varer en time, andre op til 4 timer. Nogle kan gennemføres individuelt, mens andre kræver en større flok deltagere for at give mening.

Se sommerferieprogrammet som alle kan deltage i  

 

Kyst- og Fjordcentret

Lige ned til Randers Fjord finder I Kyst- og Fjordcentret, som er et natur- og aktivitetscenter. Her er det muligt at få en på opleveren, når I bevæger jer ud i naturen. Der tilbydes en lang række aktiviteter og arrangementer, der også indebærer formidling af naturen.

Lej for eksempel en kano og tag en sejltur på Grenåen eller Randers Fjord eller udforsk  alt det ”usynlige” i vandet i mikroskoper og stereolupper.

I kan også besøge de Blå Flag Centre, som befinder sig i Fjellerup og Grenaa. Disse formidlingscentre ligger vægt på kysten og naturen omkring. Her kan I opleve den ultimative frihed i at sejle langs kysten i en havkajak eller tage på guidede ture med en naturvejleder

Find mere information her.

 

Molslaboratoriet

Molslaboratoriet ligger midt i Nationalpark Mols Bjerge – tæt på Femmøller. Molslaboratoriet er ejet af Naturhistorisk museum i Århus, der stiller området til rådighed for besøgende, kursister og forskere.

Som gæst har man mulighed for at gå frit på områdets stier, ligesom der arrangeres offentlige og betalingsture med fokus på arealets særegne natur og geografi. Det er muligt for gæster at benytte sig af gratistilbuddet ”På sporet af nationalparken” i ”Pejsestuen” der står klar med opgaver og materialer til børnefamilier.

Siden 2016 har Molslaboratoriet været ”rewildet”, det betyder at mange små indhegninger med græssende dyr (Exmoor ponyer og Galloway kvæg), nu er nedlagt og erstattet af ét stort hegn som omkranser det meste af det 150 ha store areal. Det betyder også at når man går igennem lågen, er man inde hos de løse dyr.

Find mere information her.

 

OPLEVELSESPLADSER

Vibæk strand
Ved Vibæk Strand finder man et vartegn og formidlingslaboratorium med havets dyreliv, kajakbro og rørebassin. Mød naturformidlere fra Nationalpark Mols Bjerge.

Bønnerup havn
På Bønnerup Havn finder man ved fiskerbutikkerne et vartegn, kajakbro og rørebassin. 

Fjellerup strand
På Fjellerup Strand ved Thomasminde finder man faciliteter for 
kite- og windsurfere. Her er god afstand til de badende gæster, parkeringspladser til af- og pålæsning af udstyr, oplagringsplads, udendørs bruser og tørrefaciliteter.