Kalø – fra ruin til kunst

Hornslet

Beliggenheden, stedet og historien giver plads til fantasien. Landskabet er fascinerende og Kalø Slotsruin har en dragende kraft. Hertil kommer 700 års historie tilbage til middelalderen, hvor borgen var vigtig for rigets sammenhængskraft.

Borgen blev revet ned i 1600-tallet, og materialerne genbrugt i København til at bygge Charlottenborg på Kgs. Nytorv i København.

På turen vil Kunstneren Malene Kløve, der inspireret af Kalø har lavet en række kunstværker, reflektere over stedets og borgens forskellige udtryk.  Hother Hennings fortæller om borgens betydning, indretning,  historie og om nogle af de begivenheder der har fundet sted på borgen.

Malene Kløves kunst og reflektioner over Kalø Slotsruin har dannet baggrund for Tv programmet ”Malene Kløve – fra ruin til kunst” på DK4.

Vi kan garantere en ekstraordinær tur på Kalø.

 

Malene Kløve er uddannet ved Aarhus Kunstarkademi og har siden 1988 arbejdet med kunst.

I 2019 har Malene Kløve udstillet på:

Portrait Now! Carlsbergfondets Portrætpris, cencureret, Ljunbergmuseet, Ljungby, SE

2019 Portrait Now! Carlsbergfondets Portrætpris, cencureret, Det Nationalhistoriske Museum, Frederiksborg Slot, Hillerød, DK

2019 KP19 Kunstnernes Påskeudstilling, Kunsthal Aarhus, DK

Malene Kløve har givet kunstværkerne titlen ”Fragmenter”


Mos – Tegl – Okker

Kalejdoskopiske spejlinger af strukturer og mønstre, med referencer til 70’erne og den historiske Kalø Slotsruin. Arvestykker og gamle duge omformuleret med shellak, benlim og olie til en collage af forfaldsæstetik og observationer, som rummer en tidslighed, der hverken har en begyndelse eller en slutning.

Et gennemgående træk er brugen af fundne og indsamlede materialer. Mængder af materiale der bearbejdes for at genanvende, værdisætte og skabe nye sammenhænge. 

 


Se flere ture på www.ArosAdventure.dk


Kontakt info


Arrangør: Aros Adventure
Mødested: Kaløvej 100
8543 Hornslet

Find vej:


Del denne oplevelse

Se denne fede oplevelse på Destination Djursland
Kalø – fra ruin til kunst