Med Pøblen på slottet er en særlig rundvisning på slottet Gl. Estrup, og fortællingen om forskellen på adel og bonde.  Inkl. mad i folkestuen.

Kære Pøbel, Det er mig en stor glæde at kunne byde Jer indenfor i Hans Velbårne Greve Scheels overdådige gemakker, til en enestående beretning om livet på Stamhuset Estrup i det Herrens år 1768.Greve Jørgen Scheel blev den sidste rigtige Herremand på Gammel Estrup inden verden gik af lave. Dengang Herremanden ud over sine herregårde også ejede alle fæstegårdene i de omkringliggende landsbyer og hvor han desuden havde hals- og håndsret over fæstebønderne. Dengang forskellen på adel og bonde var ubeskrivelig – som forskellen på pudder og pløre! Gammel Estrup åbner dørene til en helt særligt omvisning, hvor deltagerne har slottet helt for sig selv.-Dette særlige tilbud retter sig især til alle, der bor på de oprindelige herregårdsbesiddelser og til alle, der ofte kører forbi Slottet på Gammel Estrup uden at vide, at det i virkeligheden er en historisk perle på internationalt niveau og at det gemmer på den mest fantastiske og uforglemmelige historie.Arrangementet varer 2 timer.

Vi afslutter med varme frikadeller og en pægl øl i folkestuen." />

Med Pøblen på slottet Gammel Estrup - med mad i folkestuen

Auning

Med Pøblen på slottet er en særlig rundvisning på slottet Gl. Estrup, og fortællingen om forskellen på adel og bonde.  Inkl. mad i folkestuen.

Kære Pøbel,

Det er mig en stor glæde at kunne byde Jer indenfor i Hans Velbårne Greve Scheels overdådige gemakker, til en enestående beretning om livet på Stamhuset Estrup i det Herrens år 1768.

Greve Jørgen Scheel blev den sidste rigtige Herremand på Gammel Estrup inden verden gik af lave.

Dengang Herremanden ud over sine herregårde også ejede alle fæstegårdene i de omkringliggende landsbyer og hvor han desuden havde hals- og håndsret over fæstebønderne.
Dengang forskellen på adel og bonde var ubeskrivelig – som forskellen på pudder og pløre!
Gammel Estrup åbner dørene til en helt særligt omvisning, hvor deltagerne har slottet helt for sig selv.

-

Dette særlige tilbud retter sig især til alle, der bor på de oprindelige herregårdsbesiddelser og til alle, der ofte kører forbi Slottet på Gammel Estrup uden at vide, at det i virkeligheden er en historisk perle på internationalt niveau og at det gemmer på den mest fantastiske og uforglemmelige historie.

Arrangementet varer 2 timer.

Vi afslutter med varme frikadeller og en pægl øl i folkestuen.

Kontakt info


Arrangør: Aros Adventure
Mødested: Gl. Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, Randersvej 2
8963 Auning

Find vej:


Del denne oplevelse

Se denne fede oplevelse på Destination Djursland
Med Pøblen på slottet Gammel Estrup - med mad i folkestuen