Spring til indhold
Home » Indretning & Bolig » Der er mange fordele ved at få en hængekøje i haven

Der er mange fordele ved at få en hængekøje i haven

køje i skov

Med sommeren kommer mange udendørs aktiviteter, som f.eks. grillaftener på terrassen, gåture i naturen, strandture og at stå i kø for at købe en is. Man tilbringer automatisk mere tid udenfor, hvis vejret tillader det, for temperaturerne stiger, og dermed også lysten til at opholde sig udenfor.

Mange kan lide at ligge i solen, for at få et skud D-vitamin. Man kan ligge på et tæppe, håndklæde eller måske i en liggestol. Men der findes en anden mulighed for udendørs afslapning og hygge, nemlig en hængekøje. Hvem kunne ikke tænke sig at læne sig tilbage med noget koldt at drikke ved hånden og en god bog? Find din hængekøje på https://www.haengekoje.dk/ og læs mere om det herunder.

En hængekøje kan andet end at være hyggelig

En hængekøje kan fungere som et afslapningsredskab, men den kan også andre ting end at være hyggelig. En af fordelene, når man ligger i den er, at den har en afstressende effekt. Hvis man har gået i en periode og været lidt stresset, eller bare har haft en hård uge, så kan det hjælpe at få en hængekøje op i baghaven. Den blide, vuggende fornemmelse kan få selv den mest stressede person ned i gear. Noget tyder også på, at visse mennesker kan få en bedre nattesøvn af at skifte madrassen ud med en hængekøje. Det kræver dog noget tilvænning at sove en hel nat i føromtalte, men måske kan man starte med et par enkelte nætter hist og her.

Grunden til den forbedrede nattesøvn er ligeledes de vuggende bevægelser, som minder om dengang man som spædbarn blev vugget i søvn. En anden fordel er, at man forbedrer ens blodcirkulation betydeligt. Kroppen løftes nemlig i en vinkel, som gør at der er nemmere adgang for blod til hovedet. Hvis man ligger fuldstændig afslappet i hængekøjen, kan man også lindre muskel- og ledsmerter i hele kroppen. Det betyder farvel og tak til en øm krop.

meditation

Hvad skal man overveje, inden man anskaffer en hængekøje

Når man skal vælge en hængekøje, er det en god idé at overveje, hvilken størrelse man vil have. Man skal også tænke over, hvilke materialer man vil have den i. Mange tror, at det er nødvendigt med to store træer for at få en hængekøje op i haven, men sandheden er, at man bare kan anskaffe sig to stolper på ca. 3 meter, og så grave dem ned i haven med 4,5 meters mellemrum.

Hvis man vil lave en lille oase med plads til flere, så kan man også sætte 3 stolper op i en trekant. Inden man sætter stolperne op, skal man overveje, hvor det er mest praktisk at placere den lille oase. Hvis man er mest til afslapning i solen, skal man gå efter det. Det kan være en god idé at vælge et sted, hvor man har lidt af hvert. Så kan man også få lidt skygge på de varmeste sommerdage. Hvis man gerne vil have en mobil hængekøje, der kan flyttes rundt, så er et stativ også en mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.