Spring til indhold
Home » Indretning & Bolig » Sikr dig, at din bolig er indrettet optimalt

Sikr dig, at din bolig er indrettet optimalt

væglamper

Mange elementer er med til afgøre, hvorvidt et hjem er indrettet på den mest optimale og funktionelle måde. Er du lige flyttet hjemmefra, mangler du indretningserfaring. Det er både en spændende og nervepirrende opgave at indrette. Her lærer du, hvorfor væglamper er ideelle. 

Skab den rette lyseffekt i hele boligen

Med en loftlampe er du garanteret en jævn lysfordeling, fordi lyset spredes ud i hele rummet. Er det ikke nødvendigvis, hvad du egentlig ønsker i alle dine rum? Så er en væglampe muligvis mere anvendelig til dit formål. Du kan bl.a. finde væglamper hos lampegiganten.

 

Væglamper lyser typisk mindre op end loftlamper. Med en væglampe får du altså primært lys i det område, som væglampen hænger i. Det betyder, at belysningen er mere koncentreret og mindre overvældende. Det er en fordel, hvis lampen hænger i en gang eller et andet rum, som primært fungerer som mellemled. Hvis for eksempel lyset i gangen skal tændes om natten, får øjnene ikke et chok i samme grad som med en stor loftlampe.

Læs bøger i sengen dag og nat

Væglamper kan være et stilbevidst valg af belysning. De kan dog også være praktiske, som det er pointeret ovenfor. Udover at være mere skånsomme for øjnene, er de yderst oplagte at hænge op lige over sengen. Er du en bogorm, der gerne æder sig igennem bøgerne til midt om natten? Så kan din væglampe fungere som læselampe. 

 

Mange væglamper kan retningsjusteres, så de lyser enten opad, nedad eller til siden. Dermed kan du pege lyset direkte på din bog, så der intet læsebesvær er, selvom mørket har lagt sig tungt udenfor. Det er en ganske anden oplevelse, end hvis lyskilden eksempelvis er en natlampe på skrivebordet ved siden af sengen.

Find inspiration til væglampedesigns på internettet og i virkeligheden

Synes du, at det lyder som en oplagt idé at købe nogle væglamper til hjemmet? Da er næste skridt bare at vælge de rette væglamper. De findes nemlig i adskillige designs. Et sted, hvor du kan søge inspiration, er på Pinterest. Der kan du endda oprette dine egne opslagstavler, hvor du kan samle samtlige væglamper, der falder i din smag.

 

Du kan desuden blive inspireret ved at bladre gennem boligmagasinerne. Der deles vældigt ud af indretningstips og -inspiration. Det bedste råd er dog at tage ud i boligforretningerne. Der kan du se lamperne i virkeligheden og være sikker på ikke at blive bedraget af billedmanipulation.

 

Væglamper i køkkenet gør rummet mere funktionelt

Foruden at kunne fungere som selvstændig lyskilde kan en væglampe også blot være et supplement til den primære belysning. Hvis de for eksempel hænges i køkkenet, er det formentlig for at skabe skarpere belysning ved køkkenbordet. Dermed kan loftlamperne stadig stå for lyset over middagsbordet, mens væglamperne tjener deres formål ved køkkenbordet. Det er nemlig som regel rart at have ekstra lys, når madlavningen er i gang. På den måde får du et bedre overblik og generelt et mere optimalt kokkereringsmiljø. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.