Spring til indhold
Home » Indretning & Bolig » Kobl af fra de forstyrrende tanker og kom tilbage til nuet med mindfulness øvelser

Kobl af fra de forstyrrende tanker og kom tilbage til nuet med mindfulness øvelser

mindfulness øvelser

Man kan nemt komme til at føle sig stresset og glemme at være i nuet, hvis man har mange opgaver, som man skal klare. Det kan være, at man har mange opgaver på arbejdet, måske presser skolearbejdet, og måske har man bare i det taget en masse hver eneste dag, som man skal nå. Tankerne kan let komme til at køre rundt i hovedet på en, især når man er presset, og man kan derfor nemt glemme at leve i nuet. Selv når man har klaret alt det, man skulle, kan tankerne alligevel godt nage en, for måske kan man ikke slippe ærgrelsen over noget, der er sket i fortiden, eller også bekymrer man sig om fremtiden.  

Det behøver hverken at tage lang tid eller at være svært at udføre disse øvelser 

Heldigvis kan du ved hjælp af et par øvelser få styr på dine tanker, så de ikke hvirvler nær så meget rundt i hovedet i et stykke tid. Disse øvelser kaldes for mindfulness øvelser, og målet med dem er at lære at styre din opmærksomhed, så du ikke bliver så distraheret af dine tanker, så du kommer til at leve i nuet. Disse øvelser behøver slet ikke at tage lang tid, og de behøver heller ikke at være svære. Dog skal du ikke blive frustreret, hvis du i starten ikke helt kan koncentrere dig om øvelserne, for al begyndelse er svær! Derudover skal du heller ikke bekymre dig, hvis du let kommer til at tænke på andre ting, mens du laver øvelserne, for det er helt normalt, og faktisk kan man slet ikke lade være med det! 

Følg guidede meditationer, så du lettere kan fokusere 

Men hvordan kommer man så i gang med at lave disse mindfulness øvelser, tænker du måske? Det er faktisk slet ikke så svært, så bare rolig! Du kan nemlig finde en masse guidede meditationer, som du kan følge, på nettet. Når man følger guidede meditationer, får man at vide, hvad man skal gøre, så man bliver taget i hånden og hjulpet igennem hele øvelsen. Det kan også blive lettere at fokusere på øvelserne, når man følger guidede meditationer, fordi man så kan fokusere på baggrundslyden i videoen. Det kan for eksempel være en stemme, noget afslappende musik, lyde af rindende vand eller andet, som man kan høre i disse guidede meditationer, som du kan prøve at fokusere på. 

Prøv et par meditationer af, og se hvad du bedst kan lide 

Der findes en masse af disse guidede meditationer på nettet, som man let kan finde. Uanset om du er en nybegynder, eller om du er mere øvet, så skal der nok være en masse, som du kan finde! Bare prøv at begynde at søge efter dem, og prøv dig af med et par forskellige, så du kan finde ud af hvad for en, du bedst kan lide. Husk på, at det ikke gør noget, hvis du godt kan komme til at tænke på andre ting, mens du mediterer, og at al begyndelse er svær!  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.