Spring til indhold
Home » Indretning & Bolig » 3 gode råd til at få et moderne, nordisk hjem

3 gode råd til at få et moderne, nordisk hjem

boligindretning

Det er ikke lige meget, hvordan du indretter din bolig. Din bolig er nemlig din base, og det er her du tilbringer størstedelen af din fritid. Det er derfor vigtigt, at din bolig er et rart sted for dig at være. Der er mange måder at indrette boligen på, og der er ingen, der er mere rigtige end andre. Den nordiske stil er dog meget moderne for tiden, og denne stil er derfor et godt udgangspunkt for din boligindretning. Herunder får du tre gode råd til, hvordan du får et moderne, nordisk hjem.  

Hold dig til afdæmpede farver 

Den nordiske stil er især kendetegnet ved, at der ikke bruges for mange iøjnefaldende farver i boligindretningen. Sort, hvid, grå og beige er de primære farve i denne stil, og de giver et roligt og afdæmpet udtryk. Hvis du gerne vil have lidt farver ind i indretningen, skal du holde dig til lyse pastelfarver. De lyse pastelfarver giver et let og feminint udtryk, så måske skal du lige spørge din bedre halvdel, før du indretter med pasteller.  

Indret med naturmaterialer 

Udover pastelfarver, er den nordiske boligindretning særligt kendetegnet ved brugen af naturmaterialer. Særligt træ i alle nuancer og former er meget populært i denne type indretning. De simpleste måder at få træ ind i boligindretningen er naturligvis ved at vælge møbler i råt, u-malet træ. Derudover kan man også få træ ind i boligen igennem pyntegenstande og brugskunst. Det er desuden blevet meget populært at inkorporere drivtømmer og andet helt naturligt træ ved f.eks. at lave det om til lamper i hjemmet.  

Træ er dog ikke det eneste naturmateriale, der med fordel kan anvendes i den nordiske boligindretning. Det er nemlig også meget populært at indrette med forskellige typer dyreskind. Disse smukke skind kan anvendes på mange måder i boligindretningen. Den løsning man oftest ser, er at placere lammeskind på stolene i hjemmet. Når du lægger et blødt lammeskind på en gyngestol af træ eller en hård spisebordsstol, bliver det hele bare lidt mere hyggeligt og indbydende.  

Undgå for mange nipsting 

Sidst, men ikke mindst, er den nordiske boligindretningen kendetegnet af minimalisme. Der skal ganske enkelt ikke være for mange ting i hjemmet. Undgå derfor at placere for mange nipsting rundt omkring på alle overflader. Udvælg i stedet nogle få genstande, der komplementerer din boligindretning. Derudover sige det måske sig selv, at du også skal undgå rod i hjemmet. Vælg derfor funktionelle møbler med skuffer og skabe, så rodet kan gemmes af vejen. Vælg f.eks. et tv-møbel med skuffer, så du nemt og hurtigt kan gemme fjernbetjeninger, ledninger og opladere væk. Gå desuden efter lukkede vitrineskabe frem for åbne reoler, så flest mulige ting er gemt væk. Derudover er det også smart at bruge flotte æsker i indretningen, da de kan indeholde alle mulige småting. Det minimalistiske hjem ser ikke kun flot ud – det er også mindre stressende at opholde sig i et miljø uden for meget rod. Der er altså flere gode grunde til at lade sig inspirere af den nordiske boligindretning.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.